flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Маленькі гості у суді

10 грудня 2019, 14:53

      Сьогодні до суду завітали учні 3 класу початкової школи «Арніка» на ознайомчу екскурсію в рамках Днів відкритих дверей з нагоди Дня працівників суду.

    Дітей привітав голова суду Андрій Ланкевич та наголосив, що радий вітати наймолодших відвідувачів суду, запропонував бути присутніми в судових засіданнях, ознайомитися із роботою суддів та працівників апарату суду.

     Школярі поспілкувалися з суддею Оксаною Клименко, оглянули мантію та нагрудний знак судді, побували в судовому засіданні при проголошенні судового рішення колегією суддів у складі Олени Хоми, Наталії Кухар та Наталії Грень, а також суддею Наталією Кухар одноособово.

    

      Далі начальник відділу Оксана Котовська провела екскурсію приміщенням суду, розповіла про те, які справи тут розглядаються, роз’яснила поняття «законність» та «справедливість», а для покращення сприйняття інформації запропонувала дітям задавати запитання, які їх цікавлять. Для можливості зрозуміти непросту роль судді в процесі гості переглянули мультфільми «Слон проти Жирафи» та «Кінь проти Хом’яка», які були зняті в рамках грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми USAID Ukraine - USAID Україна «Нове правосуддя». Діти активно підтримали пропозицію Оксани Котовської самостійно вирішити спір, для чого були розділені на дві команди. Після тривалого обговорення, всі погодилися із рішеннями, прийнятими суддею-Черепахою в мультфільмі.

      Маленькі гості залишилися задоволені екскурсією та пообіцяли повернутися.