flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду пройшов підготовку для підтримання кваліфікації

13 березня 2020, 13:20

У період з 11 березня по 13 березня 2020 року голова Львівського окружного адміністративного суду Андрій Ланкевич взяв участь у підготовці голів та заступників голів місцевих загальних, господарських, окружних адміністративних судів для підтримання кваліфікації, яка проведена Національною школою суддів України у м.Києві.

З вітальним словом до очільників судів звернувся Микола Оніщук, ректор Національної школи суддів України. У своїй промові коротко окреслив аспекти діяльності щодо модернізації підготовки висококваліфікованих суддівських кадрів.

Впродовж трьох днів висококваліфіковані викладачі читали інтерактивні лекції, у тому числі з використанням презентаційних матеріалів на такі теми: судове адміністрування; аналіз судової практики у сфері застосування законодавства щодо захисту національної безпеки України; електронний суд; суддівська етика і доброчесність судді; запобігання розвитку професійного вигорання; антикорупційне законодавство; проблемні питання дисциплінарної відповідальності судді; комунікації в судовій владі.

Голова Державної судової адміністрації України, кандидат наук з державного управління, заслужений економіст України Зеновій Холоднюк обговорив процес удосконалення інформаційно-аналітичного забезпечення судів та якості судочинства. Голова Ради суддів України, суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду Богдан Моніч розглянув проблемні питання незалежності та суддівської діяльності, звернув увагу на важливість ролі голови суду, органів суддівського самоврядування в забезпеченні процесуальної діяльності судді та ознайомив зі шляхами оптимізації адміністрування суду в умовах реорганізації та ліквідації.