flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги відвідувачів суду щодо введення карантину

13 березня 2020, 13:01

    Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», з 12 березня до 3 квітня 2020 року в Україні введений карантин.

    У зв’язку з введенням карантину, пропонуємо громадянам з ознаками будь-якого вірусного захворювання утриматися від відвідування суду.

    Також, пропонується учасникам судових процесів утриматися від участі у судових засіданнях, якщо слухання справ не передбачають їх обов'язкової присутності.

     Водночас суд звертає Вашу увагу на положення ч.3 ст.194 КАС України, відповідно до якої учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності.

     Заяви по суті справи та з процесуальних питань Ви можете надсилати на електронну пошту суду (inbox@adm.lv.court.gov.ua) з дотриманням вимог чинного законодавства.

    Якщо ж виникла нагальна потреба у відвідуванні суду, керівництво просить усіх відвідувачів установи поставитися з розумінням та відповідальністю до вжитих карантинних заходів і рекомендує дотримуватись таких правил перебування у приміщенні Львівського окружного адміністративного суду:

  • часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;
  • під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою. Використану хустку варто негайно викинути та помити руки;
  • уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;
  • якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомте йому попередню історію подорожей;
  • організовано перебувайте в приміщенні з дотриманням дистанції не менше двох метрів.

    З більш детальними рекомендаціями щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 Ви можете ознайомитися на сайтах Міністерства охорони здоров’я та Судової влади України.