flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Передача суддівського досвіду: методологія та практика

22 травня 2020, 16:34

Сьогодні, 22.05.2020 року, голова Львівського окружного адміністративного суду Андрій Ланкевич взяв участь у першому онлайн вебінарі «Передача суддівського досвіду: методологія та практика» для суддів-наставників (коучів).

Навчання проведено Національною школою суддів України у співпраці з Проектом Європейського Союзу «Підтримка реформ з верховенства права в Україні (ПРАВО-JUSTICE)» в дистанційному режимі на Zoom платформі у форматі вебінару.

Відкриття вебінару відбулося за участю представників організаторів Анни Адамської, судді, міжнародного експерта проекту ЄС «Підтримка реформ з верховенства права в Україні (ПРАВО-JUSTICE)» та Володимира Мазурка, проректора Національної школи суддів України, судді Верховного Суду України у відставці, заслуженого юриста України, який одночасно виступив модератором даного заходу.

Серед викладачів, які були задіяні протягом усього часу проведення тренінгу були: Галина Юровська, суддя Конституційного Суду України, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України, Валерія Бабко, суддя Деснянського районного суду міста Києва, Андрій Маслюк, заступник начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів, кандидат психологічних наук. Міжнародні експерти Проекту ЄС (ПРАВО-JUSTICE)»: Драгомір Йорданов, директор Національного інституту правосуддя Болгарії (2011-2016 роки), екс-Міністр юстиції Болгарії, Отілія Стефанія Пакурарі, експерт з професійного розвитку та навчання суддів і прокурорів, співпрацює з Національним інститутом магістратури (Бухарест, Румунія).

На тренінгу розглянули методологічні аспекти взаємодії судді-наставника та стажиста, планування, тайм-менеджмент. Ознайомилися із відеопрезентацією Power Point на тему: Роль наставництва в підготовці майбутніх суддів. Досвід Національної школи суддів України та міжнародний досвід. Слухали коментарі міжнародних експертів. Вивчили психологічні аспекти взаємодії судді-наставника та кандидата на посаду судді.

На завершення представники організаторів підбили підсумки вебінару та відзначили високу якість виконаної роботи та професіоналізм розробників тренінгу.