flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вебінар щодо питань забезпечення безперервного доступу до правосуддя в умовах надзвичайної ситуації

04 червня 2020, 12:10

03 червня 2020 року заступник голови Львівського окружного адміністративного суду Віталій Мартинюк взяв участь у вебінарі в режимі Zoom-конференції «Робота суду в умовах надзвичайної ситуації (пандемії COVID-19): канадський та український досвід». Захід організований українсько-канадським Проектом підтримки судової реформи.

Під час відеоконференції учасники обговорювали питання щодо забезпечення безперервного доступу до правосуддя в умовах надзвичайної ситуації.

Українські і канадські судді ділилися практиками управління роботою суду під час епідемії Коронавірусу (СOVID-19) та оголошеного Кабінетом міністрів України карантину.

Розглядали питання виконання надзвичайних заходів і правил, визначення кола необхідних послуг, розробки плану роботи суду в умовах надзвичайної ситуації, внутрішньої та зовнішньої комунікації і взаємодії.

Також судді розповіли про досвід проведення дистанційних судових засідань, покликаних зменшити загрози для життя і здоров’я людей та забезпечити безперервність здійснення правосуддя під час надзвичайної ситуації.

Розглядали статистичні дані, визначення потреб, наприклад, вимоги до приміщень, до адміністративного персоналу, суддів, технічного забезпечення тощо. Обговорювали необхідність прийняття законодавчих актів та внесення змін до процесуального законодавства.