flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Забезпечення гласності та відкритості судового процесу»

10 червня 2020, 12:16

09 червня 2020 року судові розпорядники Львівського окружного адміністративного суду Олексій Кукундін, Ігор Соколяк, Юрій Гринкевич та секретар судового засідання Юлія Жовковська взяли участь у семінарі на тему: «Забезпечення гласності та відкритості судового процесу».

Підготовка працівників апаратів судів проведена Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України в онлайн додатку ZOOM.

Серед викладачів семінару були: доцент кафедри давньої історії України та архівознавства історичного факультету ЛНУ ім.І.Франка Степан Білостоцький, суддя Львівського окружного адміністративного суду Олександр Сасевич, суддя, голова Миколаївського районного суду Львівської області Володимир Павлів, фахівець-експерт з комунікацій в системі правосуддя Ольга Давид, спеціаліст по соціальній роботі ГО «Центр «Жіночі перспективи» Олена Кальбус.

Під час навчання учасники розглянули наступні питання: принцип гласності як одна із засад правосуддя; інформаційне лідерство суду, як спосіб запобігання тиску та кризових ситуацій; систематизація законодавства, що відображає право на відкриті слухання в Україні та регулює взаємодію ЗМІ та громади; забезпечення доступності, повноти та зрозумілості інформації отриманої з суду; внутрішньо-особистісні конфлікти при виконанні професійних обов’язків. Управління конфліктом.