flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді підвищили рівень своєї кваліфікації

10 червня 2020, 15:35

10 червня 2020 року судді Львівського окружного адміністративного суду Олена Крутько та Олександр Сасевич взяли участь у семінарі, організованому Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України  в режимі онлайн на тему: «Міжнародний та український досвід попередження розповсюдження сексистської реклами: співпраця споживачів реклами із  виконавчою та судовою гілкою влади».

З вступним словом до учасників семінару звернулися директор Львівського регіонального відділення Національної школи суддів України Оксана Польна та суддя Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Надія Стефанів.

Семінар провели Координатор проектів Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні Олена Давліканова, голова ГО «Українська асоціація маркетингу» Ірина Лилик, голова Регіонального  представництва «Індустріальний гендерний комітет з реклами» Олена Бучинська, суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Тетяна Стрелець, начальник та головний спеціаліст відділу контролю за рекламою та дотриманням антитютюнового законодавства Держпродспоживслужби України Олег Кобельков та Юрій Сахно.

Учасників заходу ознайомлено з європейським досвідом та критеріями дискримінаційної реклами, практикою визнання реклами дискримінаційною, практичними аспектами здійснення контролю за дотриманням законодавства про рекламу, аналізом практики звернень до суду та участі в судових розглядах справ щодо розповсюдження дискримінаційної (сексистської) реклами.