flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підготовка помічників суддів з 22 червня по 26 червня 2020 року

26 червня 2020, 15:31

Упродовж тижня помічники суддів Львівського окружного адміністративного суду Мар’яна Ванчак, Григорій Гембара, Тетяна Дубик, Галина Єдинак, Василь Кукса, Юлія Магиревич, Максим Палюк, Оксана Савула, Ірина Скаб та Ірина Шаравара пройшли організовану Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України підготовку помічників суддів окружних та апеляційних адміністративних судів в онлайн додатку ZOOM.

Онлайн-заняття провели кваліфіковані викладачі: судді Львівського окружного адміністративного суду Олександр Коморний, Олег Кравців, Ростислав Москаль, Олександр Сасевич, суддя, голова Бродівського районного суду Львівської області Ольга Бородійчук, суддя Хмельницького окружного адміністративного суду Діана Гнап, суддя Чернівецького окружного адміністративного суду Олег Анісімов, судді Восьмого апеляційного адміністративного суду Оксана Гінда та Тетяна Шинкар, суддя Волинського окружного адміністративного суду Віктор Валюх, доцент кафедри менеджменту та соціальних наук Львівського навчально-наукового інституту ДЗВНЗ «Університет банківської справи», кандидат філологічних наук Надія Дзеньдзюра, професор кафедри теорії та філософії права юридичного факультету Львівського національного університету ім.І.Франка, доктор юридичних наук Оксана Грищук.

Протягом тижня розглянули теми: антикорупційне законодавство, відкриття провадження в адміністративній справі та підготовка справи до розгляду, труднощі українського правопису при складанні проектів судових документів, пунктуаційно-орфографічний практикум, види судових рішень та вимоги до їх форми та змісту, особливості розгляду спорів з приводу прийняття громадян на публічну службу, її проходження та звільнення з публічної служби, Конституція України як джерело права, строки звернення до адміністративного суду та правові наслідки їх пропущення, поновлення таких строків, судова влада та ЗМІ, особливості провадження у справах із приводу рішень, дій чи бездіяльності державної виконавчої служби, приватного виконавця.

Проаналізували судову практику з питань трансферного ціноутворення. Розглянули тему доказів і доказування в адміністративному судочинстві, судових витрат в адміністративних справах. Ознайомились із особливостями провадження у справах за зверненням органів Державної фіскальної служби України. Розглянули практику ЄСПЛ з доступу до інформації. Послухали про учасників адміністративного процесу.

Також, вивчили теми: охорона довкілля та права людини, судове прецедентне право, роль доброчесності та професійної етики судді у комунікації з громадськістю, організація роботи зі зверненнями громадян в окружних та апеляційних адміністративних судах.