flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пройшли підготовку секретарі судового засідання Львівського окружного адміністративного суду

29 вересня 2020, 15:02

Протягом тижня з 21 по 25 вересня 2020 року секретарі судового засідання Львівського окружного адміністративного суду пройшли навчання в онлайн додатку ZOOM.

Участь в підготовці взяли: Володимир Здинянчин, Соломія Кулик, Петро Курпіта, Наталія Лубоцька, Марія Михалюк, Леся Олійник, Ольга Тронка, Ростислав Шийович, Анастасія Шиц.

Під час лекцій розглянули антикорупційне законодавство, відкриття провадження в адміністративній справі та підготовку справи до розгляду, організацію адміністративного судочинства, учасників адміністративного процесу, особливості розгляду справ у порядку скороченого провадження, письмового провадження. Теми доступно висвітлили суддя, голова Бродівського районного суду Львівської області Ольга Бородійчук, суддя Хмельницького ОАС Діана Гнап, суддя Восьмого ААС Тетяна Шинкар, суддя Львівського ОАС Олег Кравців.

Доцент кафедри давньої історії України та архівознавства історичного факультету Львівського національного університету ім.І.Франка Степан Білостоцький поділився темою різних форм впливу на суд та способами захисту незалежності судової влади. Суддя Львівського ОАС Олександр Коморний розповів про строки звернення до адміністративного суду. Керівник апарату Чернівецького ОАС Крістіна Руснак прочитала лекцію на тему: «Статус секретарів судового засідання окружних та апеляційних адміністративних судів».

Лекції про організацію комунікаційних процесів в умовах розгляду резонансної справи та комунікативно-психологічні особливості взаємодії суддів із людьми з інвалідністю прочитала фахівець-експерт з комунікацій в системі правосуддя Ольга Давид. Про дисциплінарну та матеріальну відповідальність державних службовців розповіла заступник начальника ТУ ДСА України в Львівській області Марія Коник. Інтерактивні лекції на теми: «Докази і доказування в адміністративному судочинстві» та «Вирішення питань складу суду та відводів в адміністративному судочинстві» провела суддя Львівського ОАС Оксана Клименко.

Також на підготовці вивчали труднощі українського правопису при складанні проектів судових документів, викладач – доцент кафедри менеджменту та соціальних наук Львівського навчально-наукового інституту ДЗВНЗ «Університет банківської справи» Надія Дзеньдзюра. Проведений пунктуаційно-орфографічний практикум.

Досвідом щодо судових витрат в адміністративних справах поділився суддя Львівського ОАС Ростислав Кузан.

На лекціях розглянули гендерні аспекти в організації роботи суду, про які розповіла заступниця голови Центру «Жіночі перспективи», психолог Марта Чумало.

Разом із головним психологом Громадської організації «Центр «Жіночі перспективи» Світланою Бєляєвою вивчали основи тайм-менеджменту та вплив конфліктних ситуацій на ефективність роботи колективу суду.